Sömn och bra hudvård

Yttre påfrestningar såsom väder och avgaser har stor påverkan på vår hud. För att skapa ett bra ”försvar” på sin hud är det bra att behandla den med produkter som arbetar vårdande och djupt. Här skriver vi bland annat om Dermaceutics hudvård, och hur viktigt det är att få sin sömn. Med våra tips hoppas vi att du kan få in nya rutiner som blir stärkande för din hy.

Det är lätt att glömma att huden är vårt allra största organ. På huden studsar både bakterier, virus, avgaser och olika typer av väder och vind dagligen. Det mesta lyckas den otroligt nog skjuta undan, men den behöver ibland hjälp på traven för att få ett effektivt skydd. Vi på Nocturnal Vision rekommenderar att man köper produkter av Dermaceutic på Hudoteket.se eftersom deras produkter arbetar med att stärka hudens celler djupgående.

Du skulle aldrig ställa ut ett par oimpregnerade dyra skor på balkongen och sedan låta dem stå där helt utan underhåll. Du vet nämligen att de skulle torka ut och få missfärgningar av både plötsligt starkt solsken, regn, snö och minusgrader. På samma sätt bör man resonera med sin hy. Genom att ge den näring och tillföra ämnen som den kan använda för att motstå all den yttre påverkan den får dagligen, hjälper du den att bibehålla en bra fuktbalans och spänst.

Huden på sommaren och vintern

Tänk dig skillnaden på de utmaningar din hy får på sommaren och vintern. På sommaren utsätts den för mycket UV-ljus vilket bevisat ger den rynkor. I SR diskuterar man fenomenet med solarium och där konstaterar forskarna att det än så länge inte finns några belägg som tyder på att UV-ljuset inte skulle ge rynkor och bruna fläckar.

Medvetenheten om detta har ökat, och därför är det många som väljer hudvård med UV-filter på sommaren. När det sedan gäller årets mörkaste säsong – vintern – är det många som upplever att hyn tappar både färg och spänst. Då är det bra med en mjukgörande kräm som tillför näringsämnen i huden man annars får naturligt på sommaren. Dessutom blir de starka kontrasterna mellan utom- och inomhusluften så pass skarp, att huden helt enkelt torkar ut. Och det där med att ta en värmande dusch efter att du varit ute och frusit – inte en bra idé, det ökar bara torrheten i din hud. I Nyheter24 kan du läsa mer ingående om hur du kan tänka med din hudvård på vintern.

Sömnen påverkar också hudens kvalitet

Sömnen har stor inverkan på vårt fysiska och psykiska välmående. Det är sömnen som är kroppens tid för återhämtning, och det gäller såväl hjärna som kroppens största organ huden. Vill du se till att din hud tillgodoser de näringsämnen du ger den med dina hudprodukter är det bra att se till att ge kroppen och huden en chans att återhämta sig. Några tips för att sömnen ska bli bättre under vintern är att hålla fasta rutiner, ta en promenad medan solen är uppe och ge kroppen en chans att varva ner innan du går och lägger dig.