Skydda din telefon på natten

Skydda din telefon på natten

Surfar du i sängen? Du är inte ensam. Många svenskar använder mobilen på natten. Men det är bäst att köpa ett skydd, så att telefonen inte går sönder om du tappar den.

Sammantaget kollar de nästan tio miljoner svenskarna sina mobiltelefoner 300 miljoner gånger per dag, skriver Dagens Media. Kanske borde de ha skrivit ”per dygn” istället. En stor del av befolkningen i Svea Rike kollar nämligen sina mobiltelefoner även på natten, enligt samma artikel. De flesta av oss vaknar minst en gång på natten, och då passar vi på att kolla telefonen. Hela 73 % av de tillfrågade i åldersgruppen 18 till 24 uppgav att de gjorde detta.

Om du tillhör de som kollar telefonen på natten, och ofta somnar med den i handen, då bör du investera i ett mobilskal, som skyddar din lur om du skulle tappa den i golvet. Om du väljer att köpa en dyr telefon, som Apples senaste, då är ett iphone 8 skal en billig investering.

Ladda inte på natten

En annan sak som många gör på natten är att ladda sina mobiltelefoner. Men det ska man inte göra, av flera skäl. För det första finns risken att batteriet blir överhettat, vilket kan orsaka en brand. Risken för detta är ganska liten, säger brandutredaren Michael Steen till Ny Teknik. Men samtidigt är risken hög för att det ska gå illa, om en brand skulle uppstå. Har man telefonen på laddning i sängen, och batteriet blir överhettat, är sängkläder och täcken lättantändliga.

Risken är störst om man använder tredjepartsladdare, men även CE-märkta laddare kan överhetta batterierna, skriver Svt Nyheter. Dessutom är det faktiskt bättre för batterierna att inte ladda dem fulla och sedan fortsätta ladda dem. Vill du att batteriet i din telefon ska fungera länge är det bättre att ladda det på kvällen, innan du går och lägger dig. Och du behöver inte ladda det fullt varje gång. Faktum är att det är bättre att ladda det lite, vid flera tillfällen under dagen.