Så sover du gott i sovrummet

Så sover du gott i sovrummet

Att sova är viktigt för att du ska ha en god hälsa och må bra. Genom att inreda sovrummet på ett bra sätt ger du dig själv det bästa förutsättningarna för att få en god natts sömn. En lugn färgskala och mjuka härliga textilier bidrar till lugn och ro.

För att sova bra behöver du rätt förutsättningar för att kunna göra det. Sovrummet har stor betydelse för hur bra du sover. Det en bra idé att lägga lite tid på att ge ditt sovrum lite extra kärlek. Det första du ska göra är att bannlysa all elektronik i sovrummet. Sovrummet är en plats för återhämtning och ljuset från skärmar har en negativ effekt på hjärnan och därmed din sömn. Det är en bra idé att investera i en snygg väckarklocka och lämna mobilen utanför sovrummet. Gå in på bagesoner.com/sv/ och kolla in deras stilrena och snygga väckarklockor. Förutom att den väcker dig i tid är den en väldigt snygg och tilltalande inredningsdetalj. Det är även en bra idé att stänga av elektroniken en stund innan du ska gå och lägga dig för att hinna varva ner.

“Välj möbler och saker med mjuka former och hörn.” Läs mer här

Investera i härliga sängkläder

Hur du placerar möblerna i sovrummet har betydelse för både trivseln och sömnen. Ett tips är att ställa sängen mot en vägg och där du har uppsikt över ingången. Det skapar ett större lugn och trygghet. Sängkläderna har betydelse för hur du trivs i din säng, investera i riktigt bra sängkläder men också täcke och kudde. Att omge dig med lugna färger är något som kan bidra till att du kan komma till ro och somna.