Så gör du barnets sovrum tryggt och mysigt om natten

Att barnets sovrum är mysigt och ombonat är viktigt för en god natts sömn. Barn kan vara rädda för mörkret och för att öka tryggheten hos barnet är en nattlampa en bra idé. Det finns olika nattlampor att köpa med olika funktioner.

Att göra barnets sovrum mysigt kan ha många fördelar. Om barnet är känner sig trygg och säker ökar chanserna för att barnet trivs och sover hela natten i sin säng. Det är ofta som barn är mörkrädda och tror att det finns monster som lurar under sängen eller i garderoben. För att ge barnet lite extra trygghet om barnet vaknar på natten eller har svårt att somna kan en mysig nattlampa vara en bra idé. Hos https://www.homesafety.se kan du hitta ett stort utbud av nattlampor. Det finns lampor med olika motiv, funktioner och former. Vissa lampor kan du ansluta direkt i vägguttaget medan andra går på batteri. Det finns avancerade nattlampor som exempelvis fungerar som en projektor som kan projicera en stjärnhimmel i taket vilken kan öka mysfaktorn. Förutom en nattlampa är det bra att det finns en övergripande belysning som en taklampa och en läslampa invid sängen.

Gör sängen ombonad och mysig med textilier

Att inreda med en sänghimmel är mysigt. Det är en fin inredningsdetalj som samtidigt ger en ombonad känsla och gör sovrummet mer stämningsfullt. Att bädda sängen med fina och bekväma textilier och lite kuddar kan också göra barnet tryggare. Att ha en härlig mjuk matta i rummet är också ett bra tips om det ska vara mysigt.

Anpassa inredningen efter barnet

När du inreder ett barnrum är ett tips att köpa möbler som passar rummet. Sedan är det bra att anpassa inredningen efter barnets ålder. Att lämna golvet fritt för lek och satsa på bra förvaringsmöjligheter är andra bra tips för ett funktionellt barnrum.