Ett mysigt sovrum

Det är viktigt att trivas hemma, och att trivas i sitt sovrum där du vilar upp dig varje natt – för att vara pigg under dagen. Se till att skapa ett mysigt sovrum.

Att göra sitt sovrum speciellt – och personligt, är roligt. Med en säng från Sängvaruhuset Elgen har du förmånen att få välja inte bara komfort utan även stil och färg på din säng. Vill du göra rummet ännu mer eget är tipset att bygga din egen sänggavel.

Bygg din egen sänggavel

sängDet finns olika sätt att bygga en gavel till sängen på, lite beroende på hur du vill att den ska se ut. Vissa vill ha en gavel helt i trä, i form av gamla lastpallar som blivit sandpapprade och inoljade. En del vill i stället ha en mer klassisk sänggavel med mjukt typ och knappar. Det bästa är då att följa denna instruktion, från Sköna Hem:

En klädd och stoppad sänggavel sätter direkt en personlig stil på sovrummet. Det är inte svårt att göra en sänggavel själv i exakt de mått man önskar. Man kan få skivan tillsågad på byggvaruhuset, stoppningen tillskuren i konststoppningsaffären och sedan är det bara att häfta fast på baksidan – Sköna Hem

En kapad MDF som har det mått du vill ha, idealiskt i samma storlek som sängens bredd, eller lite bredare för en snygg inramning. Mät från golvet hur hög du vill att den ska vara, tänk på att det ska vara skönt att luta sig mot den och att ditt huvud ska få bra stöd. Sedan är det bara att klä in den i vadd – det behöver inte vara från en konststoppningsaffär, har du ett gammalt täcke fungerar det minst lika bra. Dekorera med knappar som du fäster på baksidan med häftpistolen. Glöm inte att ha en kraftig tråd så att det går igenom tyg och det borrade hålet på MDF-skivan.

Även i Metro Mode och i Lantliv finns det bra instruktioner över hur du gör din egen sänggavel.