Den sköna sömnen

I dag skriver vi om hur du sover godare om natten, eftersom sömnproblem är något som många brottas med i perioder och som kan påverka ens vardag på ett negativt sätt. Inte bara skriver vi om generella tips för att sova bättre, vi skriver också om att sova tryggt.

spa, sover vilaDet kan vara mer eller mindre svårt att sova – vissa somnar på 60 sekunder varje kväll medan andra vrider sig under täcket i flera timmar och inte tycks få en blund. Det är väldigt individuellt alltså. Sedan finns det ett antal tips att ta till sig, särskilt om det är så att man tillhör den andra kategorin och har svårt att somna på kvällen.

Sedan kan det vara skönt att veta att man sover tryggt, från inbrottstjuvar och liknande. I Ystad Allehanda kan vi läsa om det intressanta som kallas för DNA-märkning, en teknik som gör att dina värdesaker kan spåras tillbaka till dig vid ett eventuellt inbrott. Sedan är det bra med stöldskyddsmärkning generellt, det skrämmer också bort intressenter med onda avsikter. Via bland andra Mysafety kan du skydda dig ytterligare.

Så somnar du lättare

I en artikel som vi hittar i Expressen får vi ett antal råd som generellt sett gör det lättare att slappna av och förhoppningsvis somna in, bland annat att dimma belysningen på kvällen och inte slå på lampan på toaletten om det är så att man måste gå på toa mitt i natten – det gör en mer alert och vaken. En annan sak är att stänga ner alla elektroniska prylar ett tag innan sänggåendet och i stället läsa en bok för att trötta ut ögonen. Försök vidare att ligga stilla i samma position, ät inte nattmål som lätt blir till en vana och ta inte igen förlorad sömn med en eftermiddagslur, det gör det ännu svårare att somna nästa kväll.